fbpx

Så funkar Kwikk

Ett enklare sätt att ta betalt - var som helst

Som företagare är det vanligt att ha en hel del bollar att hantera. Tiden och komplexiteten att börja ta betalt digitalt/över nätet kan därmed kännas övermäktig. Därför har vi skapat Kwikk som går både snabbt och enkelt att komma igång med, lära sig och ta betalt med. Så pass enkelt att till och med gammelmormor kan skapa och dela en köpknapp!

Här kan du se hur hela processen går till, från att du skapar ett konto till att du får din första beställning:

Steg för steg

1. Skaffa Kwikk

Kom igång med försäljningen redan idag genom att registrera ditt företag och välja de betalsätt du vill använda.

2. Skapa en köpknapp

Skapa en köpknapp för det du vill sälja! Om du har några sekunder över - för längre tid än så tar det inte. Oavsett om du säljer en produkt, ett medlemskap, en biljett eller mat ser det likadant ut. Fyll i namn och pris på din produkt så är du igång!

3. Klistra in köpknappen var du vill

Klistra in och dela din köpknapp där dina kunder finns. Köpknappen funkar i sociala medier, i ett nyhetsbrev, i ett sms och på hemsidan ni redan har.

4. Din kund betalar i Kwikk Checkout

När kunden trycker på din köpknapp dyker den inbyggda kassan, Kwikk Checkout, upp. Här väljer kunderna hur de vill betala och genomför sedan köpet. När betalningen är klar får kunden ett kvitto via SMS och e-post.

5. Din kund får... kvitto / biljett / medlemskort / take away

Säljer du produkter/tjänster får din kund välja leveranssätt redan i kassan. Om du säljer medlemskap eller biljetter dyker de upp på kvittot som kom via SMS. När Take away-maten är klar får din kund ett nytt SMS när det är dags att hämta maten.

6. Du får alla beställningar samlade

Oavsett vad du säljer så samlas alla dina beställningar och ordrar i en samlad lista på din Kwikk-sida. Här kan du också göra återbetalningar, hålla koll på alla orderstatusar och hämta rapporter till bokföringen.

Testa Kwikk

Prova att skapa en köpknapp! Skriv in namn och pris på det du vill sälja, så visas köpknappen nedanför. Svårare än så är det inte!
Din knapp:
Laddar...
Köp

När du skapat ditt Kwikk-konto finns det många fler inställningar – från bild och beskrivning till momssats och lagersaldo.

Priser

Vi vill göra Kwikk tillgängligt för så många som möjligt. Därför har vi inga fasta avgifter, bindningstider eller annat dumt. Du kan räkna med att varje köp kommer att kosta er 3% av köpesumman, plus 3 kronor.

Hur blir det med momsen då?

Vi erbjuder en tjänst, vilket betyder att vi behöver räkna in 25% moms på våra priser. Om du som säljer är momsbefriad eller säljer något med en annan momssats, blir det lite extra matematik.

Avgiften räknas ut såhär:
(Försäljningspris exklusive moms × 3% + 3 kr) × 1,25

I slutet av varje månad får du en sammanställning över alla transaktioner, avgifter och momsbelopp. Du kan också lägga in mailadressen till din redovisningsbyrå, så får de den direkt!

Starthjälp

Vi har gjort allt vi kan för att vem som helst ska kunna komma igång själv med att sälja på nätet, men vi lämnar dig aldrig i sticket. Om du känner dig osäker och vill ha hjälp med att sätta upp ditt konto erbjuder vi olika startpaket.

 

Fler frågor?

Med hjälp av Kwikk kan du göra mängder av roliga saker, och börja ta betalt för just det du vill syssla med.

Vi har samlat de vanligaste frågorna på en och samma sida. Undrar du något annat, skriv ett mail till hej@kwikk.se eller i chatten här på sidan!